miercuri, 5 aprilie 2017

Utilizarea noilor tehnologii in cadrul orelor de curs in viitor


    Dupa vizionarea unui video (linkul mai jos), parerea mea este ca tehnologia ajuta educatia, mai ales in privinta resurselor. Manualele sunt online, mult mai accesibil, instrumentele de lucru sunt variate. Din punctul de vedere al accesibilitatii si variatiei, este excelenta. Elevii pot avea toate cele necesare pe un cloud comun elevi - profesor, iar acolo vor gasi tot ce au nevoie la anumite materii. 

      La limba si literatura romana nu consider ca poate ajuta foarte mult, decat faptul ca in mediul online sunt mai accesibile cartile. In rest nu mi se pare prea ok faptul ca elevii nu vor mai folosi pixul si foaia, isi vor pierde esenta scrisului.
       La matematica, in afara faptului ca exercitiile pot fi prezentate virtual, nu consider ca are tehnologia vreun efect. 
       Consider ca tehnologia este benefica la fizica, biologie si chimie deoarece se pot prezenta virtual experimente si fenomene, corpul uman si animal, plante si tot ce contine biologia. Dar de asemenea, nu mi se pare bun faptul ca exista posibilitatea ca masele si calculele sa se efectueze singure, deoarece orice elev trebuie sa stie cum sa faca asta. 

      Ca o concluzie, nu sunt in totalitate de acord cu tehnologizarea totala a educatiei, cu toate ca sunt constienta ca lumea este intr-o continua dezvoltare si schimbare. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu