miercuri, 26 aprilie 2017

Infografic educational



Sursa: http://cpedu.ro/educatia-in-romania-statistici-ins/

      Acest infografic din punct de vedere structural este bine făcut, are un titlu mare "Rată abandonului școlar până la examenul de bacalaureat, generația 1996-2015", ceea ce este foarte important deoarece subiectul infografului trebuie să săra în ochi primul.  
         Cuprinsul constă în desenul în care ni se arată câți copii s-au născut în 1996, câți au absolvit clasă a9-a și câți s-au înscris la BAC și de asemenea cât la sută din această generație a abandonat școală în ciclul obligatoriu, și cât la sută ajung să se înscrie la BAC. 
          Consider că la un infograf, vizualizarea este cea mai importantă, informațiile să fie prezentare cât mai vizual, și nu sub formă de text, pentru a atrage atenția. Informațiile să fie coerente și cu legătură între ele și să nu existe elemente care nu contribuie direct la transmiterea informației. Interpretarea infografului se realizează ușor de către oricine, fiind altă parte importantă în realizarea unui infograf, să fie ușor de interpretat datele curpinse, fără o explicație ulterioară.  
          Ca o scurtă interpretare a acestui infografic, aș putea spune că mi se pare un număr destul de mare (20% din generație) care abandonează școală între clasele 1-10 (46.270 de copii), cauzele fiind numeroase (ex: situația financiară a familiei). Părerea mea este la o vârstă atât de mică, abandonul nu este doar decizia copilului și ci a părintelui din diferite motive personale. În continuare, ne arată că 62% din 231,350 de copii ajung să se înscrie la BAC, ceea ce nu mi se pare un număr mic, ținând cont de situația financiară din România din foarte multe zone ale țării și de neinteresul pentru educație, și mai ales lipsă de susținere. Totuși că aspect general este mic procentul de copii înscriși la BAC, ținând cont că în România un procent foarte mic îl și ia. 


     
          






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu